Дончева за предния парламент: Я приеха два закона за 6 месеца, я – не

Политическото пространство е много раздробено и продължава да се раздробява. Няма никакъв фокус около никого. В такава раздробена политическа ситуация не може да се направи нищо смислено и стабилно. За да се направи нещо трябва да има фокус около нещо. Единственото, което ми хрумва, е да върнем лявото и дясното, за да можем да стабилизираме политическата ситуация около по-големи формирования“.

Това заяви пред БНР Татяна Дончева, лидер на „Движение 21“, бивш депутат и заместник-председател на Народното събрание.

Според нея фактори вътре и вън от страната са имали интерес да бъде разбит двуполюсният политически модел и да се повтаря, че „няма ляво, няма дясно“.

Дончева изказа мнение, че последното Народно събрание е имало най-малък потенциал от последните т.нар. къси парламенти:

„Я приеха два закона за 6 месеца, я – не. Я им стана ясно за какво са там, я – не. Всеки си въртеше някакви схеми, ама на домашно ниво. Иначе международното обслужване го направиха“. И така вече политиката била, по думите й, пълна с аджамии, които изобщо не знаели за какво става дума.

„Трябва да се прави нова формация от хора, които наистина знаят за какво става дума, които сериозно да поработят върху икономическа програма. Тя е важната. Има сериозни проблеми. Няма нужда да ги измисляме“, казва още устатата социалистка.

Previous post Гъркиня храни наш клошар във Вула, а той я изнасили
Next post Кризисният щаб: Газ на каква да е цена не върши работа на бизнеса и хората