Димитър Манолов: Това не са антикризисни мерки

Това не са антикризисни мерки – това са намерения за такива, коментира президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов пред журналисти преди началото на заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), където се обсъждат предлаганите от правителството антикризисни мерки, сред които нула процента ставка на ДДС за хляба и др.

Манолов посочи, че мерките ще започнат да приличат на антикризисни тогава, когато се появят в законови текстове. По думите му отсъства фокусът. Тези мерки са направени като че ли заради това да има някакви мерки. Искам да поставя специален акцент върху необходимостта за това какво ще се прави в областта на пенсиите, защото и тук нещата са направени така, че отсъства кореспонденция едно с друго, коментира синдикалистът.

Той постави въпроса как може пенсията да е по-голяма от максималния осигурителен доход. По думите му това е абсурд от гледна точка на теорията на пенсиите.

„Не бива да се допуска уравниловка в пенсиите. Абсурдно е да има пенсия по-висока от максималния осигурителен доход – ако максималната пенсия е 3 400 лв., то максималният осигурителен доход трябва да е 11 хиляди лева“, заяви Манолов. Относно нулевата ставка на ДДС за хляба той посочи, че има сериозни опасения дали това ще се случи.

Previous post Омъжи се най-голямата внучка на Симеон Сакскобургготски
Next post Петков в Брюксел: Искаме отсрочка за ембаргото за руския петрол до декември 2024 г.