Джебчийка задигна портмоне с 1000 лева в магазин, 21-годишен удари 8 бона

Бързо производство е образувано срещу 16-годишен младеж за кражба. Сигналът за посегателството е подаден вчера от служител на магазин за спортни стоки на бул. „Руски“ в Пловдив. След издирване, полицаи установили и апашът. Предстои материалите да бъдат докладвани в районна прокуратура.

Междувременно криминалисти от Трето РУ хванали друг апаш, който за кражба от търговски обект на бул. „България.“ На 10 юни помощ в полицията потърсила 54-годишна жена, след като установила липсата на портмонето си с лични документи и сумата от 1500лв. В хода на оперативните действия криминалисти влезли в дирите на извършителя – 33-годишна жителка на Пловдив. Работата по случая продължава под наблюдението на районна прокуратура.

Арестуваха и млад мъж, извършил домова кражба. Вчера в полицейското управление постъпил сигнал от 36-годишен жител на велинградското село Света Петка.

Той съобщил, че неизвестен е откраднал от къщата му сумата от 8000 лева. Служители на управлението провели разследване и не след дълго влезли в дирите на апаша. Оказало се, че това е 21-годишен мъж от същото село. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа, работата по случая продължава.