Деси Радева нападна бившата на президента, обиждала на „селяни“

Съпругата на президента Румен Радев Десислава „възкръсна“ в социалната мрежа фейсбук след близо 3-годишно пълно мълчание и отсъствие. Първата дама се е завърнала към старите навици, а именно да публикува среднощните си размишления, като отново шокира виртуалните си приятели със скандално откровение.

„Когато селянията те задушава, извиси се духовно… за да се разграничиш! Искам да стигна до там, където е бяло!“, написа президентшата и добави песен на любимия си изпълнител Любо Киров към публикацията. Датата на завръщането на Деси във фейсбук пространството се оказва съвсем неслучайна. Пиперливото ѝ изказване, в което обижда на „селяни“, всъщност е написано само няколко часа след рождения ден на първата съпруга на Румен Радев. Банкерката Гинка Кесякова, която е майка на двете деца на президента, празнува своята 47-а годишнина на 18 януари. Повода тя отбелязала дискретно с приятелска компания в столицата. По всяка вероятност е получила и специална честитка и жест на внимание от своя бивш съпруг. Може би именно това е причината само няколко часа по-късно Десислава Радева да напише многозначителния коментар в своя личен фейсбук профил.

Любопитен е и текстът на песента на Любо Киров, която първата дама е избрала да придружава изказването ѝ. В парчето, което е сред най-новите в репертоара на изпълнителя и е издадено през 2022 г., се пее: „Искам да си до мен, искам да си… Без теб няма как през този свят аз да премина… Студено е тук през нощта, в душата е зима…“. Друг прочувствен цитат от текста на Киров е: „Колко ненужна вина душата ми крие… Може ли грешките в мен пак да изтриеш? Трябва да стигна до там, където е бяло. Себе си виждам във теб и всичко е цяло…“.

Новата любима песен на първата дама очевидно навява на мисълта, че тя се чувства самотна в личен план. В последните близо 3 години, откакто съветниците на съпруга ѝ ограничиха свободата ѝ и тя престана да буни скандали с изказванията си в социалните мрежи, в администрацията на „Дондуков“ 2 шушукат, че Десислава била изпаднала в депресия. Преди отново да проговори, последната ѝ публикация във фейсбук беше от 2 април 2020 г., когато написа: „Успявате ли да запазите себе си? И душата си? Всички пътища водят към …“. Думите ѝ отново бяха придружени от песен на Любо Киров.

В последно време на Радева обаче ѝ се струпаха серия от лични премеждия. През април 2021 г. тя претърпя спешна и тежка операция за отстраняване на мозъчни аневризми, които застрашаваха живота ѝ. Впоследствие първата дама ограничи до минимум публичните си изяви и се увлече по духовните практики. През лятото на 2022 г. се впусна в търсене на вътрешния си мир, поемайки на едномесечен религиозен поход по известния поклоннически маршрут „Пътя Камино“. Като сигнал, че между нея и президента Радев съществуват известни неразбирателства, бе възприето и отсъствието ѝ от новогодишния концерт на Виенската филхармония на 1 януари тази година. Тогава вместо със съпругата си държавният глава се появи на най-гледаното в цял свят събитие с дъщеря си Дарина.

През годините неведнъж е имало сигнали за проява на ревност от Десислава към съпруга ѝ. По официални визити в страната и чужбина тя никога не го изпуска от поглед и го държи за ръка. Още в зората на първия му мандат като президент пък попадна в комична случка, когато по време на тяхна разходка в странджанското село Българево атрактивна туристка бразилка поиска да прегърне нашия държавен глава. Ревнивата Деси обаче го издърпа от обятията ѝ. Самият Радев е споделял в свое интервю, че всъщност той бил по-ревнивият от двама им, но се опитвал да се владее. Проявите на Десислава обаче сочат тъкмо обратното и явно хармонията в брака им често е нарушена.

Досега първата съпруга на Радев никога не си е позволявала да коментира настоящата му жена, заради която всъщност президентът се развежда с майката на децата си Дарина и Георги през 2014 г. Гинка успява дори да му прости факта, че бракоразводното им дело е на 20 януари – само 2 дни след нейния рожден ден. Фината и елегантна банкерка вече години наред избягва публичността и не търси излишно внимание. Тя все още поддържа чудесни отношения с всички роднини на президента, в това число с майка му Станка и сестра му Лозана. Топлите им чувства към нея обаче никак не се нравели на Десислава, издават близки до фамилията.

Previous post Керемедчиев: Очакват се напрежение и провокации в Северна Македония на 4 февруари
Next post Пациентка откри, че е лежала в болница, която не е виждала