Депутати станаха охрана на Рашков, той отказа коментар за ареста на Борисов

Депутати от ПГ на “Продължаваме промяната” станаха своеобразни охранители на вътрешния министър Бойко Рашков. Причината за това е, че той избяга от журналистическите въпроси относно ареста на експремиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

След като журналисти го гониха в кулоарите на парламента, за да зададат своите въпроси относно действията на МВР в последните 2 дни, Рашков влезе в стаята на ПГ на ПП. Междувременно пък представителите на медиите се събраха пред вратата ѝ, за да могат все пак да научат каква е причината за задържането на Борисов.

След известно време той излезе, но заедно с него бяха и мнозина депутати от групата. Те бяха влезли в стаята при него чрез вътрешна врата, която свързва всички помещения, отредени на политическата сила. Така се получи жив кордон от народни представители, които охраняваха министърът, за да може той да излезе от сградата на Народното събрание, без да дава информация относно действията на ведомството.

На свой ред зам.-шефът на НС Мирослав Иванов от ПП отрече вътрешният министър да е бил придружаван от техните депутати целенасочено. Просто не са могли да излязат от стаята си всички заедно. Обвини медиите, че са се блъскали в депутатите. Отрече да е имало организация да излязат заедно с Рашков, за да попречат да му задават въпроси.