ТЕМИТЕ

Демерджиев махна жените шефове в МВР, но силиконката Нина остава

Вътрешният министър Иван Демерджиев смени шефовете на 7 Районни управления в столицата, сред тях и две жени – Мариета Иванова от V Районно и Ани Петрова от VII Районно. Тяхната колежка от III управление Нина Петкова, доскорошна половинка на ексспортния министър Радостин Василев, остава на служба, пише Lupa.bg.

За нея се знае, че е завършила Право във великотърновския университет, но няма достатъчно опит като юрист, за да стане зам.-началник на полицейското управление. Въпреки това от миналата година е заела шефското място.

Новите кадри, които Иван Демерджиев е избрал, са млади хора без опит. Не е ясно как например новоназначеният шеф на Седмо районно Радостин Ангелов ще опази всичките му подопечни квартали с население от 120 хиляди души.

„Иван Демерджиев е махнал хората, които Бойко Борисов бе назначил. Чистката върви на пълни обороти. Той обаче остави шефа на СДВР Калоян Милтенов.

По протекции на зам.-шефа на СДВР Мариан Билалов, бивше соцвеличие, е назначен за началник на Трето районно Ивайло Величков – негов подчинен от Икономическа полиция.

Иван Демерджиев посочи като причина за рокадите многобройните проверки. „Хората, които ще сменим, не са правили полицейски чадър над никого, но не са създали нужната организация на работа, за да не се стига до случая „Семерджиев“ и още няколко фрапантни случая“, подчерта вътрешният министър.

Кадровите промени са съгласувани със старши комисар Калоян Милтенов – шеф на СДВР.

Рокадите са следните:

Във второ РУ СДВР Венелин Станков ще бъде сменен от Иван Дойчев, разузнавач, втори сектор от противодействие на криминалната престъпност

В Трето РУ Александър Александров ще бъде сменен от Ивайло Величков от Икономическа полиция СДВР.

В 4-то РПУ Румен Костадинов ще бъде сменен от Кристиан Тонев от 1 РУ на МВР.

В 5-то РУ на МВР на мястото на Мариета Иванова ще бъде назначен Пламен Максимов от 5 сектор от „Криминална” в СДВР.

В 6-то РУ на МВР на мястото на Делян Гешев ще бъде назначен Пламен Колев.

В 7-мо РПУ на мястото на Ани Петрова ще бъде преназначен Радостин Ангелов.

В столичното 8-мо РПУ на мястото на Валери Симеонов ще бъде назначен Светослав Стойков.

Освободените служители ще бъдат преназначени на други места.