Да бе, да! Панев: Оставката ми няма общо със селфито с Делян Пеевски

Управляващата коалиция се състои от четири коалиции, които са много различни една спрямо друга. Ако всички министри да са на работна вълна и действат с цел подобряване на ситуацията в държавата, не мисля, че ще има проблем. Така Владислав Панев от ДБ коментира прогнозата на Христо Иванов за възможни предсрочни парламентарни избори.

Панев уточни, че неговата собствена оставка като заместник-председател на парламентарната група е свързана с оставката на изпълнителния съвет на „Зелено движение “ и няма общо със селфито му с Делян Пеевски.

„Трябва да решим проблема със завладяната държава, която е тук и сега. Смятам, че с предстоящата комисия за промени в Конституцията се надявам да се захванем точно с тези проблеми – проблемите в регулаторите. Очаквам следващата седмица да имаме нов състав на КЕВР, знаете – енергетиката е един от контролираните от държавата сектори и от най-корумпираните. Точно това е битката със завладяната държава“, заяви Панев

Според Панев изказването на Асен Василев за „некадърните работодатели“ и „работещите бедни“ означава, че в България има огромен дефицит на кадри, а компаниите в България разчитат на евтината работна ръка, за да продават своите стоки и услуги и няма да издържат още дълго.

„Убеден съм, че доходите ще изпреварват инфлацията, която очакваме тази година да се задържи висока заради външни фактори, обаче това ще бъде изпитание за работодателите, които са свикнали да плащат малко“, заяви Панев.

Според него можем да избегнем определението „най-бедните в ЕС“ до няколко години, ако успеем да отворим държавата и ако регулаторите не бъдат използвани за „бухалки“.

Днес излезе информация от Европа, че находището на газ в Чирен е пълно само на 30% от капацитета си, алармира Панев. Това означава, че България не е много подготвена за газова криза при ескалация на напрежението в Украйна.

„Само дрънкането на оръжия там означава, че тази седмица 15% по-скъп газ на международните пазари. Внасянето на газ от трасето през Турция може да не е достатъчно. Трябва да имаме нашите алтернативи. България трябва дългосрочно да диверсифицира източниците си на газ“, каза Панев.

Previous post „Гражданска отговорност“ скача с до 60 лева тази година
Next post Студентите на ВТУ влизат да учат само със зелен сертификат