Дачков: Защо Морфов не надраска вратата на Захари Карабашлиев?

Чета позиция на Сашо Морфов, който разказва как е надраскал вратата на пиарката Велислава Кръстева в Народния театър в знак на възмущение от това, че като дългогодишен пиар на ДПС е придружавала Доган в изборния ден, както прави това от 15 години. Това пише журналистът Явор Дачков във фейсбук профила си.

Постът му в мрежата продължава така:

„Според Сашо това е единственото ѝ провинение, защото е проява на политическо пристрастие. Не прочетох забележки за работата ѝ в Народния театър. Това тук са снимки от премиерата на книгата на Иван Костов, представена от талантливия писател Захари Карабашлиев, който е драматург и писател на Народния театър, а така също и главен редактор на издателство „Сиела“, което издаде книгата на Иван Костов.

Премиерата на книгата се състоя десет дни преди изборите, за които стана дума по-горе. Иван Костов е нещо като почетен председател на ДСБ и бивш премиер на България. На първия ред на премиерата бяха лидерите на „Демократична България“, както и много бивши и настоящи политици от ДСБ, градската десница и бившето СДС.

Въпросът дали Сашо Морфов е драскал по вратата на Захари Карабашлиев в Народния театър е риторичен:) Представлението „Хъшове“ продължава да се радва на огромен интерес, след като бе върнато на сцена от новото ръководство на театъра, а новият сезон е повече от обещаващ за този национален културен институт.

Надявам се, че Сашо Морфов ще направи още много успешни представления на сцената на Народния, защото наистина няма никаква нужда от политически шум и евтини скандали около безспорното си име на творец.

Previous post Ердоган: Изтеглянето на руските сили е стъпка в правилната посока
Next post Мистерия с наследството на Андрей Баташов