Даскалът Тео: Младите са зомбирани и духовно парализирани!

„Всички народи имат нужда от пробуждане, защото в момента светът живее в будна кома. Има инверсия на ценностите.“ Това каза пред Радио ”Фокус“ Теодосий Теодосиев, определян като ”Златният” учител на България, по повод Деня на народните будители.

Той подчерта, че не трябва да забравяме истинските значения на думите, истинските значения на стойностите и ценностите.

Теодосий Теодосиев поясни, че както има будители, така има и разрушители: „Всеки, който допринася, според своите възможности, нещо за утвърждаване на творческото начало, на новите форми на духовно и материално битие, е будител. Има и разрушители, които допринасят за разрушаването на света – враговете на човечеството. Виждаме какво се случва – има едни световни сили, които си мечтаят за разрушение в голям мащаб на света, великото нулиране. Няма нищо велико в това светът да се затрие“.

По думите му от момента на зачеването на едно дете е важно то да бъде желано.

„Нежеланото дете се ражда ментално и физически болно. Тези, които допринасят за физическото и менталното здраве на хората, са в известна степен будители. Има хора, които имат влияние върху обществото и влияние върху целия свят. Те трябва да използват това свое влияние по най-добрия възможен начин“, каза още той.

Теодосий Теодосиев посочи, че вижда в младите хора у нас духовна парализа и зомбирано състояние, благодарение на интернет културата.

Посланието на Деня на народните будители той определи по следния начин: „От много векове, много народи са имали такива празници на предците. Това е един празник на вечността, на това, че ние се раждаме длъжници. Това е празник на безкрайността, на живота и неговото подновяване и на предаването на родовата памет. Има нещо мистично и много велико, което трябва да осъзнаваме, защото иначе сме едни неблагодарници“.

Previous post Манолов: Заплатите могат да бъдат индексирани дори и да няма нов бюджет
Next post План „Б“ в кризата: Студент живее в каравана заради непосилен наем