Данчо Йовчев помете пешеходец на светофар в София

Голяма беля направил на пътя най-успешният нaш гимнастик Йордан Йовчев. 50-годишният ни славен шампион блъснал човек на пешеходна пътека със светофар в София, докато говорел по телефона, пише Уикенд. По чудо пешеходецът се разминал с най-лошото.

За капак Данчо Йовчев, който иначе има слава на голям спортист и доблестен човек, се изложил и дори не слязъл от колата, за да провери състоянието на пострадалия, разказват още свидетели на инцидента.

Сакатлъкът се случил на 21 март малко преди 18 часа на кръстовището на бул. „Драган Цанков” и ул. „Никола Мирчев”. Човекът пресичал по пешеходната пътека в посока парк хотел „Москва”, когато черният мерцедес S-класа на Данчо Йовчев направил ляв завой и го връхлетял.

Младежът реагирал по инстинкт и в последния момент скочил на капака. Секунди по-късно се озовал отново на крака, разтреперан и в пълен шок. За щастие се отървал само с охлузване и оток на коляното.

„Добре, че младежът някак реагира, иначе ударът можеше да се окаже фатален. Много се уплаши, но извади късмет. Ако на негово място беше дете, майка с количка или възрастен човек, си отиваха”, разказa един от свидетелите на безотговорното шофиране на пловдивчанина.

Блъснатият мъж и другите наоколо забелязали, че шофьорът говорел по телефона, тъй като стъклото на шофьорското място било свалено. По тази причина Йовчев изобщо не се е съобразил нито със зеления сигнал за пешеходната пътека, нито с мократа настилка и скоростта си.

„Светофарът е от онзи тип, който пуска на зелено и автомобилите и пешеходците, такива има доста в София. Но това не е оправдание за шофьора, който на всичкото отгоре беше с телефона на ухото”, разясни още свидетелят.

Върхът на наглостта на виновника обаче дошла, малко след като блъснал пешеходеца. Вместо да слезе от автомобила си и да провери състоянието му, Йовчев само си подал главата през прозореца и му извикал: „Ела тук да се разберем, приятелю!”.

Вече поосвестил се от шока, пострадалият се възмутил на безочието на шофьора и без да се разправят, направо му теглил една майна и си хванал пътя. „Човекът явно не искаше да прави панаири на гърба на човек като Йордан Йовчев, а само да получи едно „извинявай”. И като чу тази реплика, толкова се ядоса, че направо си тръгна. Срамота е хора, макар известни и с големи успехи, да се държат така”, казаха с разочарование свидетелят.

Час по-късно на телефон 112 е подаден сигнал за инцидента, разбра още „Уикенд”. Не за спешна медицинска помощ, а за регистриране на деянието. Жалба срещу Йовчев не е подавана в най-близкото РПУ. По всичко личи, че гимнастикът ще мине метър за причинения инцидент, навярно единствено по добрата воля на пострадалия.