Дали ПП и ДБ ще подкрепят Борис Бонев за София?

Продължаваме промяната и Демократична България вече водят предварителни разговори за общо явяване на местния вот догодина.

Това заяви депутатът Калина Константинова от ПП по БНТ. Преди дни съпредседателят на ДБ Христо Иванов заяви, че на местните избори трябва да се явят заедно с ПП. Борис Бонев от Спаси София пък поиска подкрепа от ПП и ДБ, за да стане кмет на София.

„Нашата цел е във властта да има почтени, смислени хора с идея и визия. Ще гледаме на всяко едно населено място кой е най-подходящият кандидат и нямаме нищо против да имаме обединени кандидатури. Особено за София, битката тук ще бъде люта, така че се надяваме че в София ще можем всички сили на доброто и на промяната да се обединят около един общ кандидат“, заяви днес Константинова.

Тя не коментира дали двете формации биха подкрепили кандидатурата на лидера на „Спаси София“ Борис Бонев, като уточни, че предстоят разговори в търсене на кандидата, обединяващ всички сили, които искат да се борят за една по-хубава столица.

От „Продължаваме промяната“ не виждат вариант да продължат партньорството си с БСП заради действията на социалистите за връщането на хартиената бюлетина. Ако обаче от БСП променят позицията си преди второто четене на законопроекта за промени в Изборния кодекс, вратата за преговори ще бъде отворена, стана ясно от думите на Константинова.