Гурбетчия: Между теб и любимите ти хора се ражда пропаст, а тя става все по-голяма

Работа в чужбина не е само пари! Да работиш в чужбина означава: Сълзи, болка, глад, разстояние, изгубени красиви моменти и най-вече болест. Работата в чужбина не означава дизайнерски дрехи, екстравагантни ваканции, коли или къщи, означава и тежка работа, пот, изгубени часове за храна и нощи. Това коментира във Facebook гурбетчия, запазил анонимността си в коментара по повод работата извън България.

Ето какво пише още той, представяме ви разказа му:

„В началото тръгваш за благоденствието на твоето семейство… така казваш, поемаш тази мотивация, задължения и го вкореняваш дълбоко в душата си, докато един ден животът ти се промени.

Между теб и любимите ти хора се ражда пропаст, а тя става все по-голяма с всеки изминал ден.

Чувствата на любов изчезват и стигаш да си само един финансист. Един ден уморен, болен искаш да се откажеш от всичко, осъзнаваш че вече не можеш да намериш своето място и осъзнаваш, че работата ти е била напразна.

Едва тогава разбираш, че парите разболяха душата ти, удавиха я в сълзите ти и пътят ти завършва с болка. Но за да разбереш какво значи чужбина…трябва да си изживял и преминал през всичко това.

Грешка е да съдиш човек, който е тръгнал в чужбина, защото само той си знае…какво го мъчи, причината и само той може да намери своите решения.

Чужбина означава… раздяла от всичко, което обичаш!

А още по-тежко е, когато близките ти вече не го разбират и оценяват. Когато си се жертвал да им създадеш поне някаква сигурност в тази умираща държава, а те дори не са го забелязали, е, тогава се чувстваш глупак!

И въпреки, чувствайки се така, ти продължаваш, надявайки се да се оправи всичко, а дали,.. надали…, но не спираш, защото надеждата крепи човека! До кога?! Не се знае. Кой докогато издържи и докогато му е писано“.