Гроши с мистериозен пост ден преди да умре: „Малко остана?“

Ден преди да сложи край на живота си, риалити звездата Светлан Шевров-Гроши е качил мистериозен пост в социалната мрежа, който сякаш издава намеренията му да сложи край на живота си.

„Малко остана“, е написал Гроши, но със смеещи се личица за фон.

Как никой не му повярва, че ще го направи? Как никой не успя да го дръпне? Тъжно, много тъжно…, пита негова позната.

„Видях публикацията ти миналата вечер. Някакси усетих, че е вик за помощ. Неглижирах го. Някой написа на стената ти: „Ти приятели нямаш ли?“ Приспах съвестта си с мисълта, че това момче ще се погрижи за теб. А можех да ти пиша в Месинджър. Можех да те разсея от черните мисли. Можех дори да те разсмея и заедно да прогоним дявола.

Цял ден се самозалъгвам с мисълта: „Ти си му никоя. Не го познаваш лично, нищо нямаше да промениш“, но себе си човек не може да излъже. Можех поне да опитам. Можеше да не става така. Можеше за това да сме били приятели във фейсбук, а аз не да не съм изпълнила ролята си.

Защо не ти писах?! Защо не направих нещо?! Можех ли да те спра?! Ти не искаше да умираш. Ти искаше някой да те спре. Затова писа във фейсбук. Това беше твоя вик за помощ, а всички, които го „чухме“ го неглижирахме. Днес тъжа. За теб. За нас. За това, в което се превръщаме.

Всеки вторачен в личните си проблеми, сляп за чуждите. А само пет отделени минути можеха да променят всичко. Нека това, което се случи с теб бъде аларма за нашата съвест. За нашата задрямала емпатия. За да има смисъл. Почивай в мир, изморена душице!“, пише негова позната в коментар под поста, научавайки тръжната вест, че Шевров е починал, предава „Блиц“.