Гроздан Караджов: ГЕРБ нямат моралното право да съставят правителство

Суверенът иска спокойствие и ние да се разберем помежду си, защото идват тежки кризи. Някой трябва да ги преодолее и най-добре това да бъде действащ парламент и правителство, а не служебен кабинет. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в ефира на Нова телевизия.

Караджов беше категоричен, че четворната коалиция не се е скарала заради пари.

Това не беше спор дали трябва да ми бъдат дадени на мен. Действащият министър на финансите показа, че те са в дефицит. Когато в края на годината стана ясно, че ние не можем да изпълним дадени обещания, виновният трябваше да излезе ИТН. Това е нещо, което ние не можахме да поемем, защото отидохме там, за да свършим работа, обясни Караджов

На въпрос дали ГЕРБ ще успее да състави правителство, Караджов отговори, че те „нямат моралното право“ да го направят.

Бившият министър на регионално развитие и благоустройството коментира и състоянието на платното между Стара Загора и Нова Загора по АМ „Тракия“, от което липсват сантиметри от настилката. Караджов обясни, че взетите проби са част от „непрекъснати“ проверки, които и той самият е правил.

Това е едно износено трасе. Правил съм проверка и по магистрала “Европа. Извършвал съм и много друго проверки, посочи Караджов.

Previous post Почина едно от светилата на „Майчин дом“ д-р Божидар Славчев
Next post Акад. Николай Денков: Никой не е готов за нови избори