Горан Благоев за Путин: Идиот, който е готов да запали Трета световна война

В момента виждаме тоталното безсилие на Европейския съюз, от който сме част и ние. Видя се, че санкциите не действат, примерите са много. Европа носи вина, че 20 години седи на колене пред Владимир Путин и приема руските олигарси.

Това заяви в предаването „Лице в лице“ по БТВ журналистът Горан Благоев по повод руската инвазия в Украйна.

„Трябват много по-сериозни санкции срещу Русия. Да се затворят руските посолства и да се изгонят руски дипломати. Насреща имаме идиот, а с идиот трябва да се действа идиотски. Този идиот е готов да запали Трета световна война. Трябват категорично много по-крути мерки. Лятото не знаем дали Путин няма да ни прати чеченци, предрешени като туристи, които да ни спретнат един преврат и да ни превземат по-бързо и от Украйна“, даде пример той.

„НАТО също се оказа хлабав съюз. Ще дам пример със Сърбия, която ни е съсед и не е член на НАТО. Утре сърбите могат да ни спретнат военна операция, защото те летят до нас и провеждат военни учения с руски самолети и техника. Излизат информации, че сърбите трупат оръжия в Ниш. За какво са им тези оръжия? Ами ако тръгнат на Изток към нас? Ние не се държим като съюзници. Правителството трябва категорично да заеме ясни позиции“, обяви Благоев.

„Путин не зачита Международното право. Това е един луд, с който много трябва да се внимава и да се действа твърдо. В момента Путин се надсмива на Европа. Според мен той няма да спре газовото кранче, няма интерес от това. Европа трябва веднъж завинаги да каже стоп на Путин, защото сега жестоката цена ще я плати Украйна, а следващата жестока цена ще се плати от Европа“, категоричен бе журналистът.

Благоев отново обяви, че всички паметници на Съветската армия у нас трябва да бъдат демонтирани и поставени в Музея за социалистическо изкуство. „Не може паметниците на чужда армия да бъдат по-високи от паметниците на собствената ни армия. Това показва, че не се уважаваме като нация“, заяви той и добави, че подкрепя идеята да се организира референдум относно националния празник на България.

Previous post Закопчаха мъж от Пазарджик, налетял да бие полицай при проверка
Next post Проф. Тодор Кантарджиев: Маските ще останат в градския транспорт