Глас народен: Попаднах на лекари нечовеци! А мислех, че хората преувеличават

Наложи ми се да се обадя на 112 и да извикам Бърза помощ, след като майка ми повръщаше от 3 дни и разбрах, че сама не мога да я стабилизирам вкъщи. Линейката дойде след 30 минути. Закараха ни в „Пирогов“. Чувала бях за скандално и неприемливо поведение от страна на медицински лица, но винаги съм мислела, че хората преувеличават или че лекарите в спешните звена са изморени, претоварени и изнервени и затова трудно проявяват емпатия. До тази нощ…

В триажа на „Пирогов“ дойдоха трима господа, които се държаха изключително грубо и надменно. Крещяха, питаха ме какво очаквам от тях и защо съм извикала Бърза помощ – отговорих, че очаквам да ми помогнат. Пациенти с напреднало онкологично заболяване трябвало да се дадат в хоспис и щом повръща от 3 дни, трябвало да я оставя да умре, вместо да я мъча по болници и да ги занимавам. Така или иначе щяла да умре и на всеки един от нас щяло да му дойде времето рано или късно.

ОТВРАТЕНА СЪМ и за съжаление, в безизходица, трябваше да стискам зъби и да се моля да направят нещо. Склониха да я приемат в отделението по вътрешни болести с диагноза „Остра чернодробна недостатъчност“, защото цитирам:

– Вземайте я с чернодробна недостатъчност – това е най-скъпата клинична пътека.

Съжалявам, че не бях на себе си и не се сетих да заснема този резил. А и да го бях заснела, какво? Гледали сме достатъчно случаи на безпардонно лекарско поведение и оправдание винаги има от тяхна страна или изопачаване на ситуацията.

Има и добри лекари, Човеци, но да не ви се налага да попадате при нечовеците.

Михаела Колева

One thought on “Глас народен: Попаднах на лекари нечовеци! А мислех, че хората преувеличават

  1. И аз си мислех, че хората преувеличават докато не ми се наложи да ме приемат по спешност в неврологично отделение. Там трябв а да умреш, да замиришеш и по миризмата да разберат, че съществуваш. Пълна касапница!

Comments are closed.

Previous post Петър Волгин: Грандиозният провал на Кирил, Асен и Лена
Next post Възрастна жена се изгуби в гората, свирка спаси живота й