Гинеколог осемени тайно пациентка със свой материал

Жена от американския щат Флорида спечели обезщетение на стойност $5,25 милиона, след като осъди лекар, че тайно я е забременил със собствената си сперма, съобщи британският вестник Daily Mail.

През 1977 г. Шерил Русо, която сега на 73 години, и съпругът ѝ Питър решили да имат бебе. Тъй като мъжът по-рано се подложил на необратима вазектомия, двойката избрала изкуствено осеменяване чрез донор. Процедурата бе извършена от доктор Джон Коутс III, а пациентката и съпругът ѝ са избрали за донор студент по медицина.

Неговата анонимност била много важна за жената, тъй като тя не искала някой да претендира за правата върху детето ѝ. Семейството платило на дарителя 75 долара. Оплождането минало успешно и жената родила момиченце, което кръстили Барбара. Сега дъщерята е на 44 години.

Когато синът на Барбара навършил 15 години, той бил диагностициран с проблеми с тазобедрената става. Семейството открило, че болката там е резултат от генетичен дефект и Барбара решила да открие от къде произлиза генетичното заболяване. За целта тя се подложила на ДНК тест. Резултатите от теста показали, че истинският ѝ баща е д-р Коутс.

Родителите на Барбара решили да заведат дело срещу лекаря. Те го обвинили в небрежност, измама и други нарушения. Един от адвокатите на двойката Джери О’Нийл казва, че Коутс се е опитал да бъде близо до Шерил по време на бременността ѝ, въпреки че отношенията между тях останали чисто професионални.

Първоначално Коутс отричал да е баща на Барбара, но след още ДНК тестове признал, че е използвал собствената си сперма. Съдът постановил, че той е причинил щетите, като е прикрил плановете да използва собствената си семенна течност. Освен това, Коутс е нарушил договора, подписан с двойката. През февруари бяха отнети лекарските му права, макар той вече да е пенсионер.

Срещу него бе заведено и друго дело от жена от щата Колорадо, която го обвини в извършване на подобно престъпление през 1978 година.

По-рано беше съобщено, че жителка на Ню Йорк съди гинеколог, който забременил десетки жени и накрая се оказал неин баща. Един ден една жената решила да направи ДНК тест и разбрала, че има поне девет полубратя и сестри.

Previous post В Испания: Роберт Левандовски е все по-близо до Барселона
Next post Осъден за изнасилване на дъщеря си румънец се заби с колата си в руското посолство