Гешев: Когато няма държава, действа законът на джунглата

Когато няма държава, действа законът на джунглата. Шофьор на камион прегази дете, след което беше убит от разярена тълпа близки. Това е трагедия, която показва насаденото в хората чувство за безнаказаност. Това коментира бившият главен прокурор Иван Гешев във Фейсбук.

До него ни доведе некадърното управление на наведената коалиция. Това управление ни демонстрира, че не е в състояние да гарантира сигурността на българските граждани и справедливостта за всеки един от тях. Уличното правосъдие взима превес, когато властват беззаконието и анархията, а институциите са в разпад. Недопустимо е през 21 век и то в страна от ЕС да се търси възмездие по незаконен начин, без съд и присъда. Крайно време е да бъдат взети мерки за връщането на реда и справедливостта в държавата. Необходим е не само нов Наказателен кодекс, но и нови, отговорни, морални народни представители!, посочва Гешев.

Беззаконието идва от неграмотните, корумпирани и некомпетентни депутати, които с действията си рискуват да станат жертва на същото това улично правосъдие, което провокират. Нуждаем се от реформа, но те не са в състояние да я осъществят. Докъде този политически боклук докара държавата ни? И има ли въобще дъно?, добавя още Иван Гешев.