ГЕРБ посече ПП: Няма нужда Борисов да идва на лидерска среща

Готови сме на компромис и търсим съгласие. Така шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова потвърди новината, че партията изтегля номинацията на Росен Желязков за председател на НС. И отряза поканата от ПП за лидерска среща в зала „Запад“, която Кирил Петков и Асен Василев обявиха от 12,00 часа. Атанасова напомни, че именно ПП са отказали да се включат в разговорите, предложени от ГЕРБ-СДС чрез експрезидента Росен Плевнелиев и бившия външен министър Соломон Паси. „Така всичко изглежда – че вместо да се търсят решения за хляба, ни се предлагат зрелища“, отсече Атанасова.

„След като няма съгласие за това най-голямата партия да излъчи председател, а втората оттегли своята номинация, сме съгласни третата да излъчи председател на НС. Съгласни сме и това да е най-възрастният, или най-опитният… Просто да излъчим председател“, призова тя.

„Не е нужно да ходи който и да било от ГЕРБ, в която и да е зала. Защото в пленарната зала, на открити заседания, всеки може да изкаже и да отстои публичната си политическа позиция“, напомни герберка номер 1 в НС.

Като председател на групата, заедно с Румен Христов и зам.-шефовете на ГЕРБ – Томислав Дончев и Даниел Митов, Атанасова и посочените били оторизирани да взимат всякакви решения от името на групата.

„Затова не смятаме, че трябва да водим разговори в различна от пленарната зала, където са знамената на България и ЕС и където звучи химнът. Другото е несериозно“, отсече Атанасова.

А Томислав Дончев напомни: „Изборите свършиха. Тук не е състезание кой е най-иновативен. А сме пратени тук да вършим работа. Колективната безотговорност това да не се случва ще бъде казано навън. Най-лошото е да ползваме парламента като трибуна за политически изказвания и да преливаме от кампания в кампания“.

Previous post Гълъб Донев иска край на политическия спектакъл
Next post Д-р Цветеслава Гълъбова: Парламентът гъмжи от нарциси с мания за величие