Георги Петков е в стабилно състояние, глътнал си езика три пъти

Лекарят на „Славия“ Дениз Йълмаз спаси вратаря Георги Петков след сблъска на мача с ЦСКА (2:3) снощи. Вратарят е глътнал езика си на терена няколко пъти, а вратата на линейката, която трябваше да го откара в болница, заяде и не можа да се отвори 6-7 минути.

„Гошо буквално се бореше за живота си. Когато хукнах и отидох да видя какво става, гледката не беше за всички. Обръщайки Петков, видях, че целият е посинял. Започнах да действам веднага. Извадих езика му. Но знаете ли какво се случи – той после още два пъти гълташе езика си. Общо три пъти. Получи гърч, започна да рита с крака. Задушаваше се и щеше да умре в ръцете ми!“, разказа Дениз пред БЛИЦ.

„Когато се пооправи и се надигна, аз видях, че е много неадекватен. Попитах го какъв е резултатът, а той само гледаше едвам-едвам. Когато след втория и третия ми въпрос: „Къде си в момента и кой ден сме?“ не последваха никакви отговори, усетих, че нещата не са добре. Че Гошо е получил тежко комоцио“, добави Йълмаз.

Дениз и треньорът на вратарите на Славия Радо Станев успяха да отворят вратата на линейката с дърпане и ритници, след което Петков беше откаран във ВМА.

Там направените скенери на глава и бял дроб показали, че няма нищо притеснително. Очаква се пазарджиклията да бъде изписан утре или в сряда.

В същото време нападателят на ЦСКА Жорди Кайседо пожела в социалните мрежи бързо възстановяване на Петков. Двамата удариха главите си през първата част на мача между двата отбора, след което 45-годишният вратар получи комоциото.

Previous post Отиде си най-възрастният ветеран и шампион с ЦСКА
Next post Александър Николов: Със сигурност ще вървим към развитие на ядрената енергетика