Генчовска: България има две външни политики – на Петков и на МВнР

България има две външни политики, едната е на премиера Петков и неговите външнополитически съветници, (което е в нарушение на закона), а другата – на Външно министерство. Това е заявила външният министър Теодора Генчовска на закрито заседание в парламента, поискано от депутатите във връзка с позицията на България по отношение на Република Северна Македония и появилата се информация, че премиерът е обещал до края на юни България да вдигне ветото над Скопие, пише „Епицентър“.

Генчовска признала пред народните представители, че ситуацията във външната политика е скандална. Тя разкрила, че като външен министър научава 80% от нещата по отношение на РСМ от Скопие. От приятели в съседната ни страна Генчовска научила, че Петков и Ковачевски са се договорили за ново междуправителствено заседание.

Генчовска заявила още, че свършената работа на междуведомствената Историческа комисия е нула. „Продължаваме промяната“ продължават да живеят с убеждението, че държавата е едно НПО, обяснила още тя.

Във Външно министерство не е постъпила нито една паметна бележка от срещите на премиера Кирил Петков с представители на македонската страна, подчертала още Генчовска.