Генчев за дъщерята на Радев: Защо да я сменям, да не е прокажена?

Максим Генчев не се отказва от идеята президентската дъщеря Дарина Радева да играе ролята на царица Сара Теодора в новия му филм. Това призна самият режисьор пред „България Днес“.

„Защо да я сменям, да не е прокажена? Дарина изглежда красиво, царица Сара е била такава. Момичето лишено ли е от правата на българските артисти само защото е в роднинска връзка с президента? На кастинга дойдоха десет момичета, които кандидатстваха за ролята. Избрах Дарина, без да знам коя е“, казва Генчев, който в началото дори не обявява публично в каква роля ще влезе младата студентка от класа на доц. д-р Пенко Господинов. Чак по-късно смята, че Дарина може да получи главната роля на царица Сара Теодора.

„Откакто съм си направил режисьорски кастинг с актьорите, съм оповестил това. Преди два месеца се случи то“, казва Генчев.

Лентата, която ще прави режисьорът, се казва „1349-то лето господне“ и е за цар Иван Александър.

Драмата с участие на президентската щерка в новия филма на Максим Генчев се разигра в парламента, след излъчването на лентата „Ботев“ по БНТ. Полемиката около качеството на филма стана повод за изслушване на генералния директор на медията Емил Кошлуков в парламентарната комисия по култура и медии. Корнелия Нинова, която е член на комисията, попита Кошлуков за дъщерята на президента – 22-годишната Дарина, новия филм на Генчев и участието на БНТ в него. И видя там конфликт на интереси.

Previous post Преместихме 1 милиард лева за втора пенсия
Next post И в Софийско отново вадят маските, учениците си отиват вкъщи