Гадно! Гробът на Виолета Гиндева 3 години без паметник

Три години след кончината на голямата актриса Виолета Гиндева близките ѝ не са сложили паметник на гроба ѝ. На вечния дом на кинолегендата все още стои кръстът, поставен на погребението ѝ, и рядко там се отбиват хора, споделят граждани, които редовно посещават Централните софийски гробища.

Звездата на Народния театър почина навръх имения си ден – Цветница, през 2019 г. Гиндева бе приета по спешност с болки в корема в „Пирогов“ заради сериозни чревни проблеми. Там ѝ бе направена операция, която премина успешно, но впоследствие при актрисата се появиха усложнения и тя издъхна. До последно Гиндева репетираше и играеше в Народния театър, макар да бе на 73 години.

Погребението ѝ бе организирано от нейните две деца –Данаил и Яна. Заслужилата актриса, носителка на орден „Кирил и Методий“, не доживя радостта да прегърне в обятията си мъжко внуче, но приживе се радваше и гордееше с три внучки. През лятото на тази година нейният син Данаил стана татко повторно, но този път на син. Заедно с половинката му Марина посрещнаха втори наследник, когото кръстиха Иво. Те вече имат една по-голяма дъщеричка. Специални поздрави младото семейство получило и от сестрата на Данаил – Яна. Дъщерята на актрисата от години живее в Америка заедно със семейството си. Там раснат и другите две внучета на киноиконата – Аня и Ема. Докато все още бе жива, Гиндева летеше до Щатите, за да прекарва време с тях. Рядко цялото ѝ семейство се събираше заедно на едно място с изключение на големите празници.

И двете деца на актрисата по един или друг начин са продължили нейното дело. Яна от години е международен филмов продуцент и има щастлив брак в Америка със съпруга си Джон. Брат ѝ Данаил също се занимава с визуални изкуства и е създател на реклами. Синът и дъщерята на Виолета Гиндева са от двата ѝ брака. Първородната е Яна, която е плод на любовта на талантливата актриса с колегата ѝ от Пловдивския театър Николай Дончев. Съвместният им живот обаче така и не потръгва. Кольо залита сериозно по чашката и нехае за семейните задължения. Бракът им се разпада, когато той си намира и любовница. Алкохолът обаче не прощава на неверния съпруг и не след дълго той издъхва от рак.

По това време примата на Народния театър е в разцвета си и отново открива любовта в лицето на Емил Джамджиев. От него е синът ѝ Данаил. Вторият съпруг обаче също я наранява с изневяра с младата актриса Албена Чакърова, от която му се ражда дъщеря София. Емил Джамджиев умира, ненавършил 45 години, след като получава инсулт. Все пак в последните си дни Гиндева е щастлива, че двете ѝ деца, макар от различни бащи, успяват да се сближат. Нейни колеги обаче не разбират каква е причината все още да не са ѝ сложили достоен надгробен паметник.

Previous post Арестът на кмета на Стамболийски – заради злоупотреба с европари
Next post Рибарски: С 1 млрд. лева няма да се овладее енергетиката ни