Вътрешна информация: Кабинетът пада на 30 юни! Пускат Македония в ЕС предателски

Кабинетът на Кирил Петков ще падне на 30 юни! Новината съобщава източник от парламента, запознат с уговорката между големите играчи в политиката. Колкото и конспиративно да звучи, животът на нашето правителство зависи от Париж – от 1 януари Франция пое ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз от Словения и ще го задържи до 30 юни 2022 г.

Точно на края на френското европредседателство Кирил Петков ще даде „зелена светлина” за присъединяването на западната ни съседка към общността, въпреки многото обещания, че решение от такава важност ще мине през гласуване в парламента.

„Приемането на Македония вече е договорено от правителството, измъкване няма“, категоричен е информатор на Lupa.bg.

Жестът, остър противник на който е Слави Трифонов, ще накара „Има такъв народ” официално да напусне коалицията, което ще доведе до разпад на четворната коалиция, а президентът Румен Радев ще бъде принуден да насрочи нови предсрочни избори.

Най-вероятната дата на вота ще е в началото на октомври. Опасенията на партиите са, че ако бъдат свикани по-рано, избирателната активност ще е рекордно ниска заради изключително натегнатата ситуация покрай войната на Русия срещу Украйна, галопиращите цени и дори отпускарския сезон, когато малцина биха си нарушили ваканцуването заради поредното ходене до урните.

Според източника, основна роля в планирания сюжет ще изиграе ИТН, която ще поеме подадената топка от Кирил Петков с темата „Македония”. Предположенията са, че „Възраждане” на Костадин Костадинов също ще удари едно рамо, понеже, поне до момента, историкът от Варна също е доста чувствителен на тема Скопие в ЕС.

Previous post В Приморско украинците станаха повече от местното население
Next post Военният, гръмнал бездомник в козарник край Енина, се връща в килията