Внимание! Такситата в Бургас скачат с 50%!

След сериозни дискусии Общинският съвет в Бургас прие повишение на тарифите на таксиметровия превоз за километър в минимални и максимални стойности. Това става след като през април същата докладна записка бе изтеглена от вносителя ѝ – Евелина Михалева заради невъзможността да се стигне до консенсус.

Така от днес минималната дневна тарифа на таксиметровия превоз в Бургас официално вече е 1.10 лв., а максималната – 1.80 лв. Нощните пък са съответно 1.20 лв. и 2.00 лв.

Аргументи за и против промяната, очаквано, имаше в изобилие по време на разглеждането на предложението. Бе внесено и предложение настоящата докладна да се промени и тарифите да спаднат с по 10 стотинки.

Аргументи за това, че не трябва да се вдигат цените до такива стойности от 1.80 лв. максимална тарифа имаше, но предложението не бе прието. Така цената на услугата ще се повиши драстично – с над 50%.

Така с днешното решение Общинският съвет в Бургас за пръв път от 2011 г. повиши тарифите на таксиметровия превоз с 40 гласа „за“ и трима „въздържали се“.

Previous post Параван?! Лена пристана на Мирослав, но срамува ли се той от нея?
Next post Семейство с 2 малки деца са пострадали в адския сблъсък в Кресненското дефиле