ТЕМИТЕ

Властта за снежните топки на Шипка: Шепа платени хора!

И докато премиерът Кирил Петков не пожела да квалифицира хората, които го освиркаха и замеряха със снежни топки на връх Шипка, то Яна Балникова – съветник в кабинета на министър-председателят излезе с по-остра позиция във фейсбук. Нареже протестиращите „шепа платени хор“, които са осквернили националния ни празник – 3 март.

Ето какво пише Балникова:

„Шепа платени хора, крещящи и хвърлящи снежни топки, оскверниха святостта на националния ни празник, на върха, на който се намираха и на делото на всички загинали за свободата ни…

Нямам нищо против протестите. Имам против крещенето и освиркването докато смирени църковни люде се опитват да си довършат церемонията. Имам против крещенето и освиркването докато едно малко момиченце уплашено се опитва да изрецитира наученото си стихче – момент, за който вероятно се е готвило дълго и предполагам чакало с трепет. Дали то се гордее с това, че е българче днес?“

На свой ред депутатът от ДБ Иво Мирчев също коментира темата По думите му „путинските проксита“ от партия „Възраждане“ са решили да „доокепазят“ 3 март на Шипка с възгласи „НАТО вън“ и руски знамена.

Според него ако не им харесва да сме в НАТО, то са свободни да с преместят в Русия. „В Русия днес е хубаво – опашки пред банкоматите, липса на медии, гражданско общество, няма вече копейки, рублата е 1 стотинка, невъзможност да се посети чужда държава, блокирана от цивилизования свят… Русия в следващите 10-20 г. ще се превърне от средно изостанала страна в крайно изостанала във всякакво отношение“, казва той.

Напомним че днес в София е кацнал самолет на Аерофлот, за да прибере руски граждани и затова от „Възтаждане“ могат да не губят време и направо да се качат. „А в България имаме много работа – страната трябва да е единна, за да посрещнем заедно предизвикателствата. На 200 км от нас има война, война, която според Възраждане и един бивш министър е „специална операция“ на Путин.“, завършва Мирчев.