Владимир Табутов: БСП и ДБ ще подкрепят Гюров за БНБ

Издигаме своя кандидатура, защото считаме, че Андрей Гюров е най-подходящият за този пост. Той е доказан лидер и лице на “Продължаваме промяната”. Това заяви Владимир Табутов, заместник-председател на ПГ на ПП, в студиото на Нова телевизия.

Той каза, че няма значение, че кандидатурата на Каримански е заявена първа: Това е ситуация, в която тестваме своето партньорство. Коалицията вече има издигнат кандидат с изключение на ИТН. Нашето разбиране е, че БСП и ДБ подкрепят Андрей Гюров”.

По думите му постът на гуверньор на БНБ е изключително и важен и затова от ПП активно са търсили кандидат: “Андрей в ролята си на председател на парламентарната група е показал много лидерски качества с добре изразена емоционална интелигентност. Този професионализъм ще изпъкне в тази роля”.

“Лидерите решават какво ще се случи в коалицията. Ние в НС трябва да се фокусираме в оперативната дейност. Възможност за разпад на коалицията съществува както навсякъде в ЕС”, коментира Табутов.

Според него акцията срещу Василев е “ответен удар от страна на Гешев”.

Като допусната грешка посочи: “това, че ние не работим оперативно по коалиционното споразумение по краткосрочните цели, които сме поставили там”.

Подписахме коалиционно споразумение и всички искаме да го изпълняваме. Няма криза в коалицията и управлението. Изборът на шеф на БНБ не фигурира в нашето споразумение. Това заяви Станислав Балабанов в студиото на Нова телевизия.

Той изтъкна думите на самия Петков, че трябва най-способните кадри да заемат дадения пост. По тази причина ИТН са решили да издигнат Любомир Каримански за шеф на БНБ.

Балабанов отхвърли тезата за договорки с опозицията: “Ние чакаме подкрепа от коалиционното мнозинство. Какво по-хубаво от това залата да избира гуверньор на БНБ? Да успокои обществеността: няма коалиция между ИТН, ГЕРБ и ДПС. Ние залагаме на Каримански заради професионалните му качества”.

Според него не е проблем, ако в коалицията има различни мнения.

Той беше категоричен, че ИТН няма да оттеглят кандидатурата на Каримански.

По темата с ареста на Борисов, Арнаудова и Горанов каза: “Стоим зад Рашков. Прокуратурата е слугинаж на предишното правителство. Надявам се скоро да сменим главния прокурор”.

Previous post А защо не заредим колата си безжично?
Next post Слави Трифонов урежда сина на “ротния“ на висша длъжност