Вергов се разплакал пред приятели: Не съм престъпник!

Софийската районна прокуратура няма да образува досъдебно производство за упражнено насилие срещу актрисата Диана Димитрова от колегата ѝ Юлиян Вергов, стана ясно преди дни. Не са открити достатъчно доказателства за извършено престъпление срещу Димитрова и преписката по случая е прекратена. Ден след като изтече съобщението, Вергов, който до този момент пазеше пълно мълчание, излезе с официална позиция. В нея актьорът подчертава, че никога не е удрял колежката си, а конфликтът им започнал заради нейна телефонна комуникация с дъщеря му. „Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там. И въпреки това държа да заявя съвсем ясно, че аз никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна”, написа той.

В негова защита след няколко месеца пълно мълчание се изказаха много от колегите му. „Юли е казал всичко необходимо. Аз се чудя ще се намери ли някоя неправителствена организация да поднесе едно цвете на майка му. Жена, която от половин година живее с цялата тая помия, която се изсипа върху момчето й”, написа Захари Бахаров. „За всички, които знаеха истината – тези месеци не бяха леки. По принцип във всеки медиен скандал най-яростно и най-шумно се изказват онези, които знаят малко или нищо. Безумно и безобразно беше това, което се причини на Юлиан и на близките му. Грозна история. Надявам се, тя да върви към края си и да не попречи на всички онези жени, реални жертви на насилие, които имат нужда да ги чуем и да им помогнем”, коментира Теодора Духовникова.

„Малко неща са по-жалки от насилието над жени. Да се преструваш, че си жертва на такова за ПР е едно от тях! Зад теб съм”, присъедини се към колегите си и Наум Шопов-младши. „Обичам те, мили Юлиан! Цялата ми подкрепа е за теб и семейството ти! Родителите ти са възпитали истински кавалер и верен приятел!”, изказа се и Марта Вачкова.

„Още кънтят в главата ми думите му в телефона: „Ванечка, аз не съм престъпник, разбираш ли!!! Нямаше нужда да разбирам. Знам го от самото начало на тоя нелеп случай. Клеветата също е насилие. Не знам само кой ще му върне безсънията в последните пет месеца, но вярвам, че му предстои нещо много хубаво, защото в тоя живот баланс има. Радвам се, че вече има възможност да говори”, написа в защита на Вергов сценаристката Ваня Щерева.

Самата Диана Димитрова не остана доволна от развръзката по случая и заяви, че това няма да е финалът на сагата помежду им. „Официално искам да кажа, че ще съдя лицето Юлиан Вергов за клевета след изказванията му. По-голяма гнусотия и абсурд в последните три месеца не бях чувала по мой адрес и е тъжно, че един рецидивист с психични отклонения е на свобода. Когато човек е открит и невинен излиза и се защитава, а не мълчи толкова месеци. Аз нямам какво да крия. Цветя ще има за моята майка, която от 25 години живее в друга държава и проля толкова сълзи, заради един изрод”, изригна актрисата от „Откраднат живот”.

Припомняме, че миналата година тя шокира с признание, че е била пребита от свой колега по време на снимките на лекарския сериал. Първоначално не уточняваше името му, но периодично пускаше препратки към самоличността на Вергов. Прокуратурата се самосезира по случая и започна проверка. Разследването продължи няколко месеца, като е включвало и разпити на самия Вергов, както и на други хора от екипа. В крайна сметка срещу него не беше повдигнато обвинение за случило се, но Димитрова има право да обжалва постановлението на прокуратурата.

Previous post Вдовицата на Жоро Илиев се появи след 17 г. „на тъмно“
Next post Две фамилии в Девин се млатиха с камъни и дървета, ударили и 5 автомобила