Вдовицата на Борис Гуджунов къса билетчета в метрото

Жилището на покойния естраден певец Борис Гуджунов в столичния квартал „Люлин-6“ вече 10 пъти става обект на обири, разказват съседи. Скромният апартамент, намиращ се на първия етаж на неугледна панелка, беше атакуван от крадците многократно още докато легендарният изпълнител бе между живите.

Кварталните обирджии смятали, че след като е известен, е имал много ценности и скъпи вещи в дома си, затова не спирали да го тарашат. И след кончината му обаче влизанията с взлом не секнали. Сега паметната плоча, която бе поставена малко след смъртта на Гуджунов под един от прозорците на апартамента му, привличала с едрите си букви крадците, отново заблудени, че влизайки в жилището му, ще се натъкнат на антики, бижута и други ценности.

Откакто певецът от любимото на поколения българи трио „Бо Бо Бо“ не е между живите, люлинската панелка се обитава от неговата втора съпруга. Вдовицата на Борис – полякинята Елжбета, остана да живее сам-сама там, след като общият им син Кристиян реши да емигрира в чужбина. Още преди Гуджунов да си отиде от този свят, семейството беше изпаднало във финансов колапс.

В последните месеци от живота си певецът бе омерзен и унизен, че няма пенсия и не може да си позволи да купи даже килограм домати. Лечението му по болници изяде и малкото събрани пари, които имаше, а заради болестта той не можеше да работи и да помага на близките си дълъг период от време. На погребението му стана ясно, че е оставил на роднините си само малкия апартамент и събрани с мъки 900 лева. Жена му Елжбета нямала избор и се хванала да работи като касиерка в метрото в София, макар да е бивша балерина. Техният общ син Кристиян пък от 2 години насам е стюард в дубайските авиолинии и успявал да заделя пари, които да изпраща като помощ на своята майка, пише „Ретро“.

От първия си брак Гуджунов има и друг по-голям син – Александър, който пък живее и работи като барман във Великобритания. Двамата синове на певеца не поддържали връзка помежду си и не били никак близки. Таланта на обичания естраден певец е наследил по-малкият от двамата му наследници – Кристиян, който се опита да пробие на музикалната сцена у нас, но остана разочарован и се отказа да прави кариера.

Previous post Бившият ректор на УНСС загинал при катастрофа край Копривлен
Next post Внукът на Апостол Карамитев изчезна след развода си