Вдигнахме правителствения „Еърбъс“ да вземе новия кандидат за военен министър

Правителственият самолет е отишъл до Брюксел да вземе новото предложение за военен министър Драгомир Заков, съобщи във фейсбук председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, показвайки данни от флайт радар – сайт, показващ къде се намират самолетите.

Данните сочат, че 100-местният самолет е кацнал в белгийската столица в 7,50 часа и се е върнал обратно в София в 11,06 часа. „Новият кандидат – министър лети с правителствения самолет за Ваша сметка“, пише Атанасова.

„Аматьори се правят на политици“, отбелязва още депутатката от ГЕРБ по повод оттеглянето на кандидатурата за военен министър на Тодор Тагарев.

Народното събрание се събра на извънредно заседание, за да гласува оставката на военния министър Стефан Янев и да избере нов военен министър като в последния момент бе сменена номинацията на проф. Тодор Тагарев с тази на Драгомир Заков – постоянен представител на България в НАТО. Минути преди парламентарното заседание премиерът Кирил Петков обяви в кулоарите на парламента, че Драгомир Заков е новото предложение на кабинета за министър на отбраната.

Драгомир Заков влезе в планарната зала, след като депутатите си обявиха 30 минути почивка още в началото на парламентарното заседание, започнало в 11 ч.

Previous post „Гери-Никол“ по цици взриви „Като две капки вода“
Next post Македонка скри в колан 2 кг златни кюлчета, спипаха я на „Гюешево“