Варна и Бургас пропищяха от богаташи украинци

Варна и Бургас пропищяха от богати украинци, „бежанци от войната” – здрави и прави мъже със скъпи автомобили и завидни финансови възможности, които обърнаха морските градове с краката нагоре с див шопинг в компанията на киселите си съпруги, съобщи източник от ГД „Национална полиция”.

Незнайно защо баровците, които би трябвало да са на фронта срещу Русия, пилят гуми на баровските си автомобили без винетки след негласна заповед, с която са освободени от купуването на стикерите като извратен вид помощ от страна на България.

„Става дума за млади мъже със скъпи коли, които са се откупили срещу 5000 долара на калпак на границата, за да излягат от военния конфликт”, обяснил униформеният пред Lupa.bg.

Причината е, че на 25 февруари президентът Володимир Зеленски подписа указ за обща мобилизация в Украйна. Според документа №69/2022, който ще бъде в сила в продължение на 90 дни, т.е., до края на май, са призовани срочнослужещи и резервисти от всички региони на Украйна.

Отделно от това за всички мъже между 18 и 60-годишна възраст влезе в сила забрана за напускане на страната. Информацията бе съобщена от граничния контрол на Украйна. Мярката се въвежда, за да се гарантира отбраната на страната и ще продължи да действа до края на военното положение.

„В този смисъл единственият начин млади и здрави мъже да се измъкнат от Украйна е подкупът. Така пристигнаха във Варна и си живеят живота, докато народът на Украйна е подложен на руските атаки”, не скри гнева си полицейският източник.

В МВР са наясно, че бегълците, маскирани като бежанци, едва ли са професори, лекари и учители. По-скоро са представители на сенчестите структури в Украйна, които са много силни дори в САЩ.

„Най-унизителното е, че у нас има негласно разпореждане украинците да не бъдат санкционирани за нищо, да не бъдат глобявани, да паркират безплатно където си поискат, да управляват колите си без винетки”, разкри още полицаят.

По последна информация от 24 февруари до днес, 15 март, през всички гранични пунктове в България са влезли над 81 000 украински граждани, съобщиха от „Гранична полиция“.

От тях към момента на територията на нашата страна са останали около 38 000 украинци, но статистиката мълчи колко от тях са мъже на възраст за мобилизация.

До днес пред служители на ГД „Гранична полиция“ са подадени 267 молби за закрила от влизащи у нас граждани на Украйна. Молбите са изпратени в Държавната агенция за бежанците.

One thought on “Варна и Бургас пропищяха от богаташи украинци

  1. после ги сьжалявайте тези украинци откраднали пари от там и сега бягат в Бьлгария като бежанци и си живеят живота тук у нас с превилегии а Бьлгарският народ да страда да отменят винетките за всички тогава.

Comments are closed.

Previous post Вече има фалити на малки бензиностанции в страната
Next post Фалшиви пари заливат страната, спипаха стотици 50-левки