Бременна жена и дете отидоха в болница след нова гонка с мигранти

Джип с 18 нелегални мигранти катастрофира след гонка с полицията. Инцидентът се е случил на пътя Елхово – Бургас, близо до Болярово. 30-годишна жена и 10-годишно дете са приети в областната болница в Ямбол с мозъчно сътресение. Опасност за живота им няма.

Снощи след 19 часа гранични полицаи са регистрирали джип, който са определили като потенциално рисков. Започнала е гонка, при която джипът се е преобърнал в канавка край Болярово.

На мястото на инцидента граничните полицаи са задържали 18 души, откарани са в разпределителния център в Елхово. Шофьорът е грузински гражданин.

Младата жена и момчето са леко пострадали и са откарани в болницата. Лекарите са били изключително трогнати от детето, което е било изплашено и гладно и дори са отишли да му купят храна.

„Два екипа от ЦСМП са изпратени и след около половин час по-късно пострадалите са транспортирани в спешно отделение на болницата. След проведени диагностини пригледи са настанени в хирургично отделение на нашата болница с мозъчно сътресение. Жената, което е от Ирак, е бременна в 4-5 месец. Детето е от Сирия. И двамата са в стабилно състояние и към момента няма опасност за живота им“, коментира д-р Валентин Вълчев, заместник-директор на МБАЛ-Ямбол.

Previous post Костадин Ангелов: Некадърници са правили поръчката за медицинските хеликоптери
Next post Кирил Петков: Ако се приеме хартиената бюлетина, няма да предложим правителство