Бразилка роди бебе гигант – 7,3 килограма!

Жена в Бразилия даде живот на необичайно голям нов член на семейството си: новороденото ѝ момченце дошло на този свят с внушителните си 7,328 кг, пише „People“.

Когато по-рано този месец дошло време да роди сина си, и шесто свое дете, Клейдиан Сантос дос Сантос каза, че „не е очаквала тази изненада“.

„Мислех, че ще тежи около четири килограма, но той стигна до седем“, каза 27-годишната майка пред португалоезичния вестник El Globo, цитиран от Дарик радио.

Бебето Ангерсон Сантон е родено чрез Цезарово сечение на 18 януари в болница Padre Colombo в Паринтинс, с тегло 7,328 килограма и дължина 59 сантиметра, според вестника.

Американската асоциация по бременност излезе с изявление, че по-голямата част от доносените бебета се раждат с тегло между 2,700 и 4,000 кг. По-голямото тегло при раждане може да доведе до повишени рискове за здравето на новороденото и може да доведе до нежелани затруднения и рискове при раждането.

Новороденото, спечелило си прякора „bebe gigante“ в публикации в социалните медии от болницата, се смята за най-голямото бебе, раждано в щата, съобщава вестникът, цитирайки Държавния департамент по здравеопазване.

Previous post Ужилиха сляпата Ласка Минчева с 220 лв. телефонна сметка
Next post Лазар Радков – от капачките за живот до минохвъргачката в Украйна