Бойко Борисов осъди Мая Манолова за обида и клевета

Бившият премиер Бойко Борисов успя да осъди лидера на „Изправи се БГ“ Мая Манолова за сумата от 10 000 лева, дължимата лихва и разноските по делото, пише „24 часа”.

Борисов е успял да докаже, че на 01.11.2019 (тогава все още действащ премиер) в телевизионно предаване, както и в публикация във Фейсбук, Манолова „изнесла обидни думи и изрази по отношение на Борисов, а именно: „Тази сутрин във вашата телевизия беше един арогантен човек, който избълва редица клевети, обиди и грозни внушения. Срам ме е заради него, срам ме е, че това е човекът, който ни представлява пред света“.

Борисов твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги „изключително тежко, накърнена била личната му чест и достойнство“.

В същото предаване Манолова обвинила Борисов и в престъпление, което съдът отсъдил като клевета, а именно, че той е човекът, пуснал братя Галеви да избягат. Софийският градски съд смята, че Манолова е извършила „противоправно“ деяние и е оклеветила Борисов. Решението подлежи на обжалване.

През изминалата година Манолова осъди Борисов за неговите твърдения, но за 10 000 лв. на първа инстанция – Софийския районен съд с възможност за обжалване пред Софийския градски съд. Тогава Манолова предяви иск за 15 000 лв. за клеветнически, обидни и неверни твърдения, изречени от Борисов, но съдът й призна само 10 000 лв.

Previous post Гражданската 1000 лв. за младок зад волана, карането в София също надува цената
Next post 26-годишна изпищя: Масажистът в хотела ме изнасили