Бойко Борисов обвини Радев за атаката със снежни топки срещу Петков

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира вчерашните ексцесии на Шипка, когато премиерът Кирил Петков бе замерян със снежни топки навръх Националния ни празник 3 март. Борисов е в исперихското село Йонково, където кмет от ГЕРБ спечели местните избори.

„Нали знаете какво на гробищата пише. И ние бяхме като вас, и вие ще дойдете при нас. И до българските, и до турските, все още отидем. Искам да те поздравя за това, че спечели. Факт е че като се прави за населените места, хората са благодарни. Първо асфалтирахме селото. В Ясеновец пуснахме 100 000 лева. Само, че нашия кмет асфалтирал само ромската махала. Хората виждат, че сме строили. Ще си го доизпълним“, каза Борисов.

„И ние в София партиите не се обичаме много. Беше ни криво на Националния празник. Не ми харесва на празника да целиш със снежни топки. Поне на Националния празник. Това е демокрацията. Хората да могат да си заявят. Беше ми криво. На национален празник, на обединението, заедно да сме, но Румен Радев създаде такова напрежение и омраза за тази година, че вместо да си върви всичко по един цикъл на управление на демокрация… Не ми беше приятно премиерът да бъде освиркан, замерян на национален празник. Това го направиха хората, които преди година и нещо срещу нас“, коментира още Борисов.

„Трябва да сплотяваш като кмет. И ние не се обичаме, но когато за България и всеки живот е важен, помагаме. хващайте се на работа . Уважавайте се“, подчерта той.

„Сега да видим как ще излезем от омразата. За два месеца им се случи всичко, което на нас ни се случи. Дано се осъзнаят“, каза още лидерът на ГЕРБ.

От 13 населени места спечелихме 6 кмета, коментира той резултатите от частични избори. ГЕРБ е партия, която пази етническата толерантност и помага на всички. Ние не знаем колко кметове имаме по тези населени места, но навсякъде проповядвам толерантност. Майка ми казваше, Бог да я прости: Хвърляй, кмете назад добро, напред ще го намериш, приключи Борисов.

Previous post Цената на хляба ще расте, зърнена криза чука на вратата
Next post Шофьор на камион от Петрич спасява украинки и децата им