Божков: Не съм престъпник, готов съм да се върна в България

Готов съм да се върна в България, ако прокуратурата махне червената тока в Интерпол, ще се върна още на следващия ден, заяви бизнесменът Васил Божков по време на пресконференция пред българските медии чрез видео връзка.

Европейската прокуратура ме намери и ме разпита. Там не съм казал нищо по-различно от това в сигнала. След това полицията ме намери и ме разпита, заяви Божков във връзка с неговия сигнал и обстоятелствата, довели до ареста от миналата седмица на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова.

На 8 март Божков е дал показания пред Европрокуратурата, а после е дал сведения и пред дирекция на полицията.

Той не каза къде и от колко прокурори е бил разпитан с мотива, че това е информация, която ще оповести, когато получи такова позволение от разследващите органи.

Нямам нищо общо с всички действия, които протекоха в България. Подадох сигнал още преди две години, посочи Божков.

По думите му няма 500 млн. лв., загубени за хазната. Политиците се обслужват с тези 500 милиона, каза бизнесменът, който се намира в Дубай.

По думите му той е давал 20% от печалбата на компанията му на бившия финансов министър Владислав Горанов. Давал е и суми на пиара на Бойко Борисов Севделина Арнаудова по заповеди на самия Борисов.

Той допълни, че в неговия сигнал са намесени и още имена, сред които Валери Симеонов, Дани Кирилов и Кирил Домусчиев.

Аз съм се оплакал, ако иска прокуратурата да разследва. Аз съм обвиняем по едни дела, по други съм се оплакал – да ги разследват всички. „Гешев предварително ме направи престъпник“, заяви той.

Previous post Мика Зайкова: Светът е обречен на глад, оризът ще стане 10 лв.
Next post „Касапинът на Мариупол” – руският генерал, отговорен за унищожаването на украинския град