Бивш шеф на дирекция „Издирване“: Сашко е отвлечен!

Фактът, че вече няколко дни няма положителен резултат от издирването на Александър от Перник, според бившия директор на служба „Издирване“ в МВР Красимир Занев се касае за отвличане. Пред БНТ той каза, че това е една от сериозните версии, на която трябва да се обърне внимание.

„Трябва да се провери и каква е била кореспонденцията между майката и бащата, тъй като преди време майката се е обаждала на бащата и искала да го вземе, където тя живее в Англия, но той не ѝ го е давал. Нищо чудно да е организирано от нея или от други хора такова отвличане.

Или е в някоя изоставена къща или мазе – необитаеми и самият той да се намира там. Но вече няколко дни без храна и вода на неговата възраст трудно би издържал“, обясни Занев.

По думите му има много сериозна мащабна организация с толкова много сили – полицейски и доброволни. Всичко е координирано с полицията и нещата са под контрол. Според Красимир Занев все още се работи по т. нар. горещи следи.

„При такива случаи в първите дни да се провеждат бързи оперативно-издирвателни мероприятия, но за съжаление до този момент нямат резултат. Би трябвало тук да се включат и ловците, тъй като те могат да окажат помощ и да претърсят някои по-далечни райони“, допълни Занев.

Previous post НОВО 20: Над милион е задигнатата сума от инкасото в мола вчера
Next post Цветелина Бориславова неузнаваема, поддържа фигура с 4 вида спорт