Бивш МВР шеф: Някои български полицаи изглеждат като рецидивисти

Някои български полицаи изглеждат като рецидивисти, смята проф. Веселин Вучков. Те изглеждат като излезли от затвора – с татуировки и имат недопустимо държание. Такова мнение изрази в „Денят на живо” бившият министър на вътрешните работи и преподавател по наказателен процес проф. Вучков.

„По отношение на ръководителите става дума за неупражнен контрол. Шофирам всеки ден. Когато ме спират полицаи, ми прави впечатление, че някои от тях изглеждат като току-що излезли от затвора – татуировки по цялото тяло, държание, което не отговаря на изискванията на професията”, допълни той.

Според него у нас липсва елементарна приемственост между политическите екипи, които оглавяват МВР.

„При всеки министър се появяват случаи като този със Георги Семерджиев, които показват състоянието на системата. Причината за това е, че дори да са построени законови механизми, да има вътрешни институции в МВР, които да противодействат на ведомствената корупция, това което много липсва, е елементарната последователност и приемственост между отделните политически екипи в министерството.

Всеки ръководител смята, че с него започват реформите. Започва дадена реформа, която обаче не се довършва от следващия екип.

Системата е политизирана до някаква система”, каза той. И изрази надежда, че сегашното ръководство на министерството много внимателно ще прецени индивидуалната вина на всички, които са замесени в корупционни прояви.

По думите му една от основните причини за постоянните тежки катастрофи е куцащата административно-наказателна дейност, предаде Нова тв.

Previous post Зеленски няма да говори на откриването на 48-о НС, ДБ и ПП против
Next post Илон Мъск: Украйна ми каза да се разкарам – това и направих