Бившата на Румен Радев по стъпките на Боян Петров

Увлечението на първата съпруга на Румен Радев Гинка Кесякова по планинските преходи и катеренето става все по-силно, а целите ѝ – все по-амбициозни. Банкерката смая приятелите си в социалните мрежи с последната си „експедиция“, от която показа снимки. Майката на двете деца на президента сподели, че е изкачила Черни връх в сурови зимни условия.

Тя се озовала на 2290 метра надморска височина при температури от близо минус 15 градуса, но за пореден път Гинка отказа да покаже спътника си в екстремното преживяване. На фотоса тя позира единствено с домашен любимец куче на замръзналия зимен фон. През последната година Кесякова започнала все по-живо да се интересува от алпинизъм и вече хвърляла поглед дори на върхове извън пределите на България. От фейсбук се вижда, че се възхищава и на покойния алпинист Боян Петров.

И през изминалото лято Гинка предпочете планината пред морето и покори един от трудните маршрути, а именно до връх Козя стена в Троянския Балкан. По време на отпуските си от банката, в която работи, бившата жена на Радев задължително намира начин да презареди батериите в планината. Освен катеренето другото екстремно хоби на Гинка е планинското колоездене. Тя се е сдобила със специален високопроходим велосипед, както и екипировка, с които да се подвизава из балканите.

Страстта на банкерката към планината се зародила още в детството ѝ. Малцина знаят, че пловдивчанката всъщност е израснала в малкото курортно селце Равнища, което се намира насред Родопите. Там и до днес семейството ѝ има вила, в която Гинка често ходи заедно с майка си Добринка. Дъщеря ѝ Дарина също обича да се усамотява в горската къща, а за последно бе на село в края на есента, при това в компанията на новия си приятел.

След раздялата с Румен Радев Гинка Кесякова имаше две връзки. Първо дружеше със свой колега от банката, с когото бяха засичани на романтични разходки из столицата, а след това се появи с неизвестен и по-млад от нея смугъл господин, с когото бяха изловени да се държат за ръце в софийски театър. От две години насам обаче банкерката ревностно брани личното си пространство, но недвусмислено показва, че е щастлива и отдавна е преодоляла раздялата си с Румен Радев и втория му брак със съперницата ѝ Десислава.

Previous post Трима ранени при стрелба в Атина, пристигнали с български джип
Next post 2,5 години след катастрофата: Мегз застава пред съда