Беларуски войски влязоха в Украйна, Лукашенко отрича

Беларуски войски влязоха в Украйна. Нахлуването е осъществено в Черниговска област, предаде UNIAN.

Според Държавната служба за специални съобщения и защита на информацията на Украйна информацията е потвърдена от Виталий Кирилов, представител на регионалния отдел на отбранителните сили „Север“.

„Беларус влезе във войната. Беларуски войски влязоха в Черниговска област“, се казва в съобщението.

Жителите на селата Слабин, Пакул и с. Михайло-Коцюбински съобщават за движението на военна техника с изрисувано върху нея бяло кръгче.

Движението на оборудването е придружено от заглушаване на мобилните комуникации.

Според местните жители на Михайло-Коцюбински в 11:30 ч. е преминала белоруска колона от 33 единици, от които 11 ракетни системи ГРАД, и пордължили в посока на Слабин или Пакул.

По-рано Центърът за отбранителни стратегии съобщи, че има много голяма вероятност правителството на Република Беларус да вземе решение за участието на въоръжените сили на Република Беларус във войната, водена от руснаците срещу Украйна.

Беларус няма планове да се присъединява към военната операция на Русия в Украйна, заяви беларуският президент Александър Лукашенко.

Лукашенко, който е близък съюзник на Владимир Путин, отрече твърденията на Киев, че руски войски атакуват Украйна от територията на Беларус.

„Руското ръководство никога не е повдигало въпроса за нашето участие във въоръжения конфликт“, каза още той., цитиран от БНР.

Previous post Украйна е избила 5700 руски войници за пет дни
Next post Украинската актриса Мила Йовович: Разкъсана съм на две