БДЖ за заледения вагон: Радвайте се, че изобщо влакът се е движил

„В този влак се е получила повреда. След гара Варна в посока София, около 30 минути след потеглянето, е установено, че отоплението на вагона е спряло да работи. Кондукторът е трябвало да премести пътниците, а на следващата гара вагонът да бъде изваден от състава“. Това обясни управителят на „БДЖ – Пътнически превози“ Константин Азов пред България он Еър.

Повод за коментара му са кадрите със сняг във влак по линията Варна – София, които бяха разпространени в социалните мрежи.

„Вероятно при една от преходните врати, където има преходни мостове, е навявал сняг. При скорост от 130 км/ч за 10 минути може да стане тази зимна феерия. Грешката на колегите е, че на гара Горна Оряховица не са предприели мерки вагонът да бъде изтеглен от композицията, а само са преместили пътниците“, заяви Азов.

Той каза, че на дежурните във влака ще бъде потърсена дисциплинарна отговорност, защото не са предприели нужните стъпки при подобна ситуация.

„Имало е свободни места в другите вагони и пътниците са били преместени. Тези клиенти са решили да останат в заснежения вагон, след като са били поканени да се преместят. Първо са предпочели да снимат. Веднъж в годината има такъв случай, случайно или не“, коментира управителят на БДЖ.

Той съобщи, че на ден БДЖ превозва пътници с 570 влака и е възможно при много ниски температури да се получават подобни ситуации.

„В други държави при толкова студено време железопътният транспорт спира. У нас на места има замръзнали стрелки по железния път. Минусовите температури създават големи проблеми“, заяви Азов.

Previous post Пловдив и Варна с най-опасни млади шофьори
Next post Ски училището у нас подгони тарифите като в Аспен