Бащата на Илия Павлов не преживя убийствата на двете си деца

Бащата на Илия Павлов – Павел Найденов, е починал, обявиха близки до семейството на властелина на „Мултигруп”. За смъртта на 84-годишния мъж преди месец не е съобщено публично, било е организирано опело в присъствието на едва четирима души. След това бай Павел е бил кремиран.

В началото на годината Павел Найденов получил инсулт, казаха близки до Найденов. После се заразил с коронавирус. Бил е настанен в софийски хоспис, за да го наглеждат. До последно му давали кислород. На 24 февруари той починал.

Последната медийна изява на Павел Найденов датира от началото на 2022 година. През януари той даде интервю, в което заяви, че синът му Илия е бил убит през март 2003 година от конкуренти.

„Илия започна кариерата си с моите уроци, със същия ред, със същите изисквания и принципи. Например, че не се пипат чужди пари, държавни пари. Все беше около мен още от малък. После също все заедно сме действали. Затова, дори и когато стана първият български милиардер, Илия Павлов не се главозамайваше. Парите не го промениха изобщо”, твърдеше бай Павел.

Найденов е работил в различни български посолства преди 1989 г. като готвач. В края на 80-те години започва кръчмарски бизнес. Работил е и в сферата на общественото хранене. През 2010 г. преживява още една семейна трагедия – в Щатите бяха убити дъщеря му Славка и внукът му Пол, който е кръстен на него.

„Бившият на дъщеря ми Славка е замесен в убийството й! Сигурен съм в това, но не ме извикаха да дам показания в Щатите, иначе това щях да кажа”, сподели последно бащата на покойния Илия Павлов. Всяка година на 1 февруари той палеше свещ за кончината на дъщеря си Славка и детето й Пол Уилсън, като през целия ден не хапваше нищо. „С поста сякаш се доближавам до душата на детето си“, сподели приживе Найденов.

За раздаването на „червени куфарчета” Павел Найденов твърдеше: „Доколкото знам, Илия Павлов е раздавал пари на много хора, но ги беше взел от банките. И понеже голям процент от хората похарчиха парите и нямаше как да му ги върнат, той ги взе от банката като посредник, та може оттам на него да са му дошли проблемите. А той от чисто патриотична гледна точка е искал да се развива бизнес, но това така и не стана. Но се убиват не хора, които дължат пари, а тези дето са дали. Така стана и с него”, сподели Павел Найденов.

Previous post Въвеждат безплатни задължителни прегледи за рак на гърдата
Next post Петков: Планът за възстановяване е иновативен, работещ, той ще финансира промяната