Бай Ганьо на море: Носят си хляб, салам и домати, правят трапези на пясъка

Тази година десетки туристи си носят храна от вкъщи на плажа, като тенденцията е най-ясно изразена в по-достъпните курортни селища като Приморско, Китен, Царево и Обзор. Летуващи от страната са възродили соц традицията да си правят импровизирани трапези върху хавлията на пясъка.

По обед, за да не се прибират и да не сядат на скъпите заведения, много туристи вадят от чантите хляб, салам, кашкавал и домати и обядват с домочадието.

Така борят скъпотията, обясняват спасителите. И как иначе, когато цената на геврек и варена царевица на плажа е 4 лева. Ако си купиш кочан от магазина, излиза 90 стотинки. В капаните пърженият сафрид и попчетата са по 12 лева чинията, чернокопът е 18 лева. Кебапчето и кюфтето са по 3 лева едното, и то 80 грама. Мешаната скара е между 15 и 18 лева.

Освен трапезите на пясъка, след Ковид-19, плажуващите масово пият бира, мента и водка, и то на ивицата. Чистачите не смогват да чистят вечерно време, коментират очевидци. Компании с галони бира на скалите са най-честата гледка.