Бабикян дари Кирил Петков с тоалетна хартия

Арман Бабикян подари на бившия премиер Кирил Петков цял пакет тоалетна хартия на протеста срещу промените в Изборния кодекс, който беше тази вечер пред Народното събрание. След като Петков държа слово пред сградата на парламента, Бабикян го пресрещна и му подаде огромен пакет от санитарната потреба.

Лидерът на „Продължаваме промяната“ се усмихна, но отказа да приеме скъпия дар. „Ето, това е една истинска хартия“, обясняваше Бабикян.

Рано или късно ще надделеем, ще успеем, лъжата ще замени с истината, кражбата ще се замени с правото. Това каза бившият премиер Кирил Петков на протестиращите срещу хартиената бюлетина пред парламента.

Близо 1500 души излязоха пред НС с искания за честни избори и против връщането на хартиената бюлетина. Протестът е организиран от инициативата „Правосъдие за всеки“ и подкрепен от „Продължаваме промяната“, които също излязоха на площада. Движението пред парламента е блокирано.

Това, което се случва в момента, не е само въпрос как ще се проведат изборите. Ние много добре знаем, че на изборите през 2015 г. имаше над 400 000 невалидни бюлетини. Това значи, че ако съберете всички гласове на Пловдив, Варна и Бургас и ги изхвърлите в кошчето, подмяната ще е много по-малка. Те казват, че в Европа се гласува на хартия. Но виждали ли сте 15% невалидни бюлетини в Европа? Те много добре знаят, че тяхната манипулация ще се случи през хартията, независимо дали има машини. Това опира не само до нашия глас, а до цялата система на управление на държавата. Днес бях озадачен как дори бюджетът, който е важен за всички ни – те не искаха да подкрепят една декларация за бюджета. Това каза пред протестиращите бившият премиер и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Петков заяви, че промените в ИК ще бъдат гласувани в четвъртък.

Отвътре имате 73 депутата, които са готови да се борят за това. В четвъртък сигурно ще прокарат бюлетината, но това, което не разбират е, че не става въпрос само за една битка и че има все повече хора, които казват „не може повече така“. С всеки следващ избор гласоподавателите ще разбират е, че вече имат алтернатива. Рано или късно ще надделеем, ще успеем, лъжата ще замени с истината, кражбата ще се замени с правото. Тяхната игра е много по-трудна – всеки ден да играят куклен театър, да казват по една лъжа, каза още Петков. Той обясни на протестиращите, че лъжите на Борисов ще се казват „борисовки“, а площадът заскандира „Мафията вън“.

Previous post ГЕРБ: ПП да поемат отговорност за неподдържаните пътища
Next post Изневярата не излекува травмите, хората ме сочат с пръст