Атанасов: ГЕРБ искаха избори, купиха си ги – да видим сега какво ще направят

ГЕРБ взеха законодателната власт и няма какво да се увърта. Инсталираха Вежди Рашидов и до него е Росен Желязков, а отзад е Десислава Атанасова, и оттам вече отиваме към Банкя. Това заяви ген. Атанас Атанасов от „Демократична България”, избран за зам.-председател на 48-я парламент.

„Въпросът е как ще се определя дневният ред. Важни са детайлите – какви точки ще влизат в дневния ред. Контролиращите този процес ще искат да се гледат тези, които да им носят дивиденти. Нагласата към този момент е, че пак отиваме към избори”, смята той.

„Ние гласувахме против избора на Рашидов, именно защото по този начин управлението на законодателната власт отива в ръцете на ГЕРБ”, категоричен е той.

„Ние не сме обсъждали изобщо дали трябва да предложим наш човек. Пусканите в пространството имена за наши кандидати бяха пускани също от ГЕРБ. Много му се иска на Бойко да ни прегърне, но знаем, че прегърнатият от Бойко си отива от политиката. Ние създадохме ДБ с основна цел – да се борим с демонтирането на корупционния Борисов режим. Тези опити за спекулация от страна на ГЕРБ трябва да се разсейват ежедневно”, допълни Атанасов.

Той поиска да се остави в миналото въпросът за това дали не трябваше да има съвместно явяване с „Продължаваме промяната”: „Колегите с техни аргументи отказаха.”

„Войната в Украйна сложи тежки разделителни линии в тогавашната коалиция – ние започнахме съвместна работа преди избухването на войната. БСП отказва подкрепа за Украйна и на практика е на страната на Русия”, каза още той.

„Смъкналите кабинета на Петков искаха избори, купиха си ги – да видим сега какво ще направят. За ГЕРБ говоря. Имаше брутално купуване на изборите и държавата не противодействаше. Миналите служебни правителства се опитаха да противодействат – сега имаше имитация”, допълни още Атанасов.

„Не можем да подкрепим правителство с мандат на ГЕРБ. Ние ще обезсмислим цялостното ни съществуване. Бихме подкрепили правителство само с втория мандат на ПП, но с условия. Ние с ГЕРБ не можем да бъдем заедно, и ДПС – те са като сиамски близнаци, скрити зад паравана”, категорично заяви той.

Previous post Фолкпевицата Диона претърпя инцидент, натресоха я отзад
Next post Даниел Митов: Промяната ни върна на „кота нула“