Асен Василев и Деси Атанасова говорили най-много в 48-ото НС

Асен Василев от ПП и Десислава Атанасова от ГЕРБ се сродиха по политически рекорди. Двамата са говорили най-много от парламентарната трибуна в 48-ото НС до момента. Това показва справка на „Флагман“, получена по Закона за достъп до обществена информация.

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Асен Василев е рекордьор по брой излизания на трибуната – 177 пъти. Той е говорил общо 5 часа и 19 минути. Другият лидер на ПП – Кирил Петков, се е изявявал около 4 пъти по-малко – 44 излизания за 1 час и 44 минути.

Десислава Атанасова, която е председател на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, е говорила 140 пъти. Тя обаче е рекордьор по продължителност – общо 5 часа и 49 минути.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също впечатлява по тези показатели. Той е излизал на трибуната 111 пъти за 4 часа и 22 минути.

Отличава се и Петър Петров от „Възраждане“. Адвокатът е бил на трибуната 99 пъти за 4 часа и 2 минути. Настимир Ананиев от ПП е имал 105 изказвания за 3 часа и 33 минути. А Петър Чобанов от ДПС е говорил 3 часа и 53 минути. С близки показатели са председателите на БСП и „Възраждане“ Корнелия Нинова и Костадин Костадинов. Двамата са били на трибуната по близо 50 пъти за около 3 часа и половина.

На обратния полюс са двайсетина депутати, които не са излизали нито веднъж на трибуната. Сред тях се откроява рапърът Ицо Хазарта.

Previous post Петър Волгин: Кирил, Асен и Христо реабилитираха Борисов и ГЕРБ
Next post Бутат родната къща на Слави в Учиндол, продал имота