Алибегов пак контра: Грешка е да се отмени извънредната обстановка

Грешка е да се отмени извънредната епидемична обстановка в страната. Това заяви Ричард Алибегов – председател на асоциацията на заведенията.

От бранша се притесняват, че есента локално могат да бъдат въведени ограничителни мерки, които обаче няма да са обвързани с икономически такива.

„Изненадващ е начинът, по който това се случи, ние сега не сме наясно има ли или няма пандемия. Тревожно е, че РЗИ и министъра на здравеопазването ще могат да ограничават бизнеси при покачване на случаите, но никой не говори за компенсации. В момента проблем няма, тъй като са намалели новозаразените, но нас ни притеснява какво ще се случи при евентуална нова вълна“, каза Алибегов пред БНТ.

Според него ситуацията е сходна като тази миналата година по същото време, но тогава не е била отменена извънредната обстановка.

„Никой от СЗО не е казал, че пандемията е свършила. А и щетите от тези две години пандемия не се ограничават до днес. Бизнесът тепърва ще се възстановява и има нужда от помощ от държавата“, заяви той.

Previous post ГЕРБ: Оставка, аматьори! Петков лъже още от служебното правителство
Next post Корнелия Нинова ходи с палта по 1000 лева