Александър Сталийски: Не познавам нито Слави Трифонов, нито Тошко Йорданов

Бизнесменът Александър Сталийски разпространи позиция до медиите, в която заявява, че не познава Слави Трифонов и Тошко Йорданов и че няма общо с твърденията на спортния министър в оставка Радостин Василев.

На пресконференцията, на която обяви, че напуска ИТН, Василев обясняваше за затварянето на известно столично заведение на територията на плувния комплекс „Диана“. Преди седмица въпросното заведение, свързвано със Сталийски, беше запечатано от НАП заради открити нарушения. Радостин Василев заяви, че е получил послание от зам.-председателя на ИТН Тошко Йорданов: „Пич, Дългия ме праща да ти кажа да не закачаш Сталийски“.

Александър Сталийски подчертава, че не е собственик на въпросното заведение, както и че няма никакви взаимоотношения с ръководството на ИТН, Радостин Василев или Кирил Петков.

Публикуваме позицията му без редакционна намеса:

„Във връзка с излъчена пресконференция на Радостин Василев и споменаването на моето име в нея, бих искал да ви запозная със своята позиция. Вярвам, че тя ще бъде отразена.

Не познавам господин Станислав Трифонов и господин Тошко Йорданов и нямам никакви взаимоотношение с тях. Не познавам господин Кирил Петков и господин Радостин Василев и нямам никакви взаимоотношения с тях. Недоумявам защо името ми се използва за оправдаване на политически постъпки.

Повече от 10 години различни политици употребяват името Александър Сталийски за постигане на политически цели чрез хвърляне на несъстоятелни твърдения в медийното пространство, за което водя съдебни дела и няма да спра да го правя.

Един от тези политици е Иво Мирчев. Тъй като в свое изявление Ивайло Мирчев ме обвинява в извършване на престъпления, подадох надлежна жалба до Софийска районна прокуратура. Предявих и съдебен иск по чл.45 от ЗЗД срещу Ивайло Николаев Мирчев.

Прави впечатление, че в случая Хиполенд, в който неоснователно бях замесен, медиите пространно отразиха възможността проверките във веригата да са политическа репресия. В случая с ресторант 101, в който отново съм въвлечен Радостин Василев, цитиран от „Дневник“ казва:

„Василев заяви, че е видял снимката си в тоалетната на заведението и е казал на премиера Петков да изпрати НАП“.

От медиите разбрах, че съдът е обявил затварянето на ресторанта за незаконно.

Смущаващо е, ако премиерът на Република България в лично качество разпорежда проверки на приходната агенция, още повече, когато затваряне в следствие на тези проверки е обявено за незаконно от българския съд. Особено в контекста на заявките за почтеност от страна на Кирил Петков.

В свое интервю Радостин Василев каза и следното:

„Разлепиха моя снимка в тоалетната. Пуснахме сигнал до ДНСК… Договорът с наемателя ще бъде прекратен докато аз съм министър и помещението ще бъде освободено с полиция.“

Оставям на вас, като обективна медия тълкуването на думите и действията на изпълнителната власт. Относно спекулациите, че съм собственик на ресторанта, бих искал да уточня, че аз посещавам често това заведение, както и много други в качеството си на клиент.

С уважение,
Александър Сталийски“.

Previous post Мартин Димитров: До юли може да бъдат приети около 20 закона
Next post Петимата независими избягаха далеч от ИТН, седнаха зад БСП