Александър Симов: Сглобява се перверзна сделка!

„Това са безумия, които се раждат в момента. И ако съм възмутен, даже на ръба на цинизма, това е защото не мога да повярвам, че кризата е такава, че първите две политически сили се занимават с такива безумия, а последната политическа сила се чуди на кой бряг на реката да застане.“

Така Александър Симов от „БСП за България“ коментира политическата криза около опитите за реализация на първия мандат за съставяне на редовно правителство, съобщи euronewsbulgaria.com.

Ето какво още сподели той:

На всеки шест месеца, трябва министър-председателят да подава оставка и да застава друг. Имало джентълменско споразумение, ние потъваме в антиконституционни споразумение, представете си премиерът подава оставка, застава друг – това е безумие.

БСП още след 2021 г. сме на мнение, че кабинет трябва да има, то вече и няма какво толкова да даде, бяхме убедени, че трябва да участваме.

Днес чакам да чуя някакво разкритие, в мен през цялото време стои въпроса защо това не беше казвано преди.

БСП няма да подкрепи ротационен премиер. ГЕРБ и ПП-ДБ не се нуждаят от други, тяхната връзка може да се изчерпа само с първите две партии, ако се роди подобен Франкенщайн, това ще е нещо като торнадо за България.

Третият мандат ще е единственият на здравия разум, според мен и в тази ситуация няма да успее, аз не смятам, че те осъзнават, ако има някаква зависимост от Гешев, той прави така, че ГЕРБ и ПП-ДБ да влязат в разговори, Гешев направи така, че някои партии да излязат от собствените си бариери.

Честно казано, не очаквам Гешев да каже нещо срещу Нинова. Изведнъж Бойко Борисов, Кирил Петков и Асен Василев са си направили совалките за ротационно правителство, сглобява се перверзна сделка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Previous post Сириец преби двама тийнейджъри в Харманли
Next post БОЕЦ: Бисер Лазов, Иван Гешев и Делян Пеевски са изградили ОПГ