ТЕМИТЕ

Автомобил с български номер обстрелван от руски танкове край Киев

Автомобил с български номера е сред обстрелваните от руски танкове край Киев, съобщи bTV. Специалните пратеници на телевизията в Украйна са открили останките на превозното средство на паркинг в Ирпен, на който били събрани всички коли, пострадали при руските атаки.

На кадрите се вижда, че по колата, регистрирана в Кърджали, е стреляно и задното й стъкло е счупено.

На паркинга в Ирпен са събрани автомобили, които са пострадали при руските атаки край Киев. Повечето от тях са с изпочупени при обстрел предни стъкла.

На някои от автомобилите на предните стъкла има табели с надпис „ДЕЦА“, поставени с надеждата, че няма да бъдат обстрелвани. От колите са иззети множество веществени доказателства.

Кърджалийска фирма е собственик на автомобила с български номера, който е със следи от обстрел край Киев. Това твърди bTV, като се позовава на свои източници.

Колата, зелен „Фолксваген Голф“, се води на фирма, която се занимава с даване на коли под наем и търговия с авточасти. Едноличен собственик на капитала е турски гражданин.

У нас той е свързан с още една фирма – отново в южния град. Тя е със сходен предмет на дейност, като включва също сервизна дейност, продажби на коли и подобни.

В нея като съдружници влизат още граждани на Австралия, Русия и Украйна.

За самата кола се знае, че е имала валидна „Гражданска отговорност“ в България до началото на 2019 г.